Marielle Vlaar Fotografie ©
Over mij

_MG_0098-bewerkt 3-2

Marielle Vlaar, geboren en getogen in West Friesland en van jongs af aan een passie voor fotografie.

Sinds 10 jaar woon ik samen met mijn man en 2 zwarte labradors in een klein dorpje in de Gemeente Schagen op nog geen 4 km van strand, bos en duinen, waar ik regelmatig te vinden ben.
Ik heb een pedagogische achtergrond en altijd op zoek naar de klik en aansluiting met het kind.
Omdat ik bijna mijn hele leven al honden heb gehad en hier ook altijd actief mee getraind heb, is het fotograferen van honden, naast kinderfotografie en portretten mijn specialisatie. Dieren zijn sowieso niet heel erg te sturen en hoe mooi is het dan om het karakter, de actie, de beweging of de spontaniteit in beeld te krijgen.

Bij het fotograferen is het mooiste licht vangen en deze omzetten in een beeld  voor mij de grootste uitdaging. Op locatie fotografeer ik dan ook graag in de vroege uurtjes of op het einde van de dag, waar het licht een gouden warme gloed aanneemt. Hierdoor krijg je mooie zachte foto’s en een dromerige uitstraling.

Behalve licht speelt ook de locatie een belangrijke rol om het “perfecte” plaatje te pakken. Mooie herfsttinten, dreigende luchten en de weerkaatsing van het zand gebruik ik om het moment dat zo snel vervliegt en vergeten wordt, voor altijd vast te leggen.
Voor mij is fotograferen ook het vertellen van een verhaal, het pakken van een emotie, een bijzondere uitdrukking op het gezicht. Hierbij zet ik graag mijn creativiteit in, zowel tijdens de fotoshoot als in de bewerking van de foto’s.

Naast fotograferen met gebruik van natuurlijk licht heb ik ook een mooie studio tot mijn beschikking. In de studio kan ik het licht volledig naar mijn handzetten en daardoor krachtige portretten neerzetten.

Ben je geïnteresseerd geworden, vraag dan vrijblijvend informatie op of volg me op Facebook.