Marielle Vlaar Fotografie ©
Kinderfotografie, portret en familiefotografie

Werkwijze

Shoot op locatie

Bij kinderfotografie, portretfotografie en familiefotografie, waaronder ook loveshoots en zwangerschapsfotografie vallen, is het spelen met het licht voor mij één van de meest inspirerende facetten van het fotograferen.

Het natuurlijk licht is hier voor mij het uitgangspunt en ik fotografeer dan ook graag in de vroege uurtjes of op het einde van de dag, waar het licht een gouden warme gloed aanneemt. Hierdoor krijg je mooie warme tinten en een dromerige uitstraling.

20151031-_MG_7701

Ik vind het belangrijk dat degene die gefotografeerd wordt zich op zijn of haar gemak voelt, zodat de schoonheid en puurheid van het kind of de volwassene het mooiste tot zijn recht komt. Ik neem hier dan ook de tijd voor en de duur van een shoot zal dan ook variëren.
De locatiekeuze gebeurt altijd in overleg en is mede afhankelijk van wat iemand wil en wat er mogelijk is. Daarom worden vooraf altijd de wensen en mogelijkheden met elkaar besproken en geef ik ook kledingadvies

De fotoshoot omvat meer dan het maken van foto’s. Het wordt door klanten vaak omschreven als een bijzondere belevenis, in het begin soms spannend, maar ook met heel veel lol en plezier.

Na de shoot ga ik de foto’s bewerken. Dit kost meer tijd dan klanten zich vaak realiseren. Ik ben minimaal een half uur bezig met een foto om de foto net dat stukje extra te geven. Als fotograaf kies ik zelf of de foto in kleur of Zwart Wit beter tot zijn recht komt.

Het streven is om binnen 4 weken de foto’s af te hebben en krijg je de foto’s te zien middels een beveiligde link. Van hieruit kan een keuze gemaakt worden welke foto’s je wil hebben en eventueel wil bijbestellen.

Studiofotografie

Naast het fotograferen op locatie beschik ik over een mooie kleine studio. Hier kunnen mooie portret foto’s gemaakt worden en zijn we niet afhankelijk van het weer. Voordeel van de studio is ook dat het licht heel nauwkeurig gestuurd kan worden en de belichting heel sfeervol wordt.

In de studio kunnen ook mooie Fineart portretten gemaakt worden. Dit zijn schilderachtige foto’s. We gaan in overleg over de kleding en accesoires en behoort visagie en haarsyling ook tot de mogelijkheden tegen een meerprijs. Ik werk samen met Dymph Mosch van Salon Dymph.

Na de shoot ga ik de foto’s verder bewerken om de schilderachtige sfeer nog meer te benadrukken.

Bij het boeken van een shoot stemt u automatisch in met de  algemene voorwaarden