Hondenshoot “making off” (Schagen, Alkmaar)

Hondenshoot in de studio, hoe gaat dat eigenlijk?

Als honden bij mijn in de studio komen (Omgeving Alkmaar Schagen) voor een hondenshoot is het altijd even zoeken naar wat werkt bij de betreffende hond.

Bij mijn eigen honden weet ik dat natuurlijk precies. Beide honden weten wat er gaat gebeuren bij een hondenshoot, wat ik van ze wil en wat de beloning is. Het is voor Zara en Keet dus een feestje om te mogen poseren.

https://www.facebook.com/marielle.vlaar/videos/pcb.2317872318452520/2317869505119468/?type=3&theater
https://www.facebook.com/marielle.vlaar/videos/pcb.2317872318452520/2317869505119468/?type=3&theater

Om beide honden echter gelijktijdig attent in de camera te laten kijken is altijd wel een uitdaging. Daarom dacht ik dat het leuk was om hier eens een filmpje van te laten zien. Zie de link van Facebook hier onder.

Geduld hebben als fotograaf is echt een noodzaak voor een hondenshoot. Even snel een foto maken, zit er meestal niet in. Het licht moet precies goed staan, honden moeten op de juiste plek zitten of staan, ze moeten een zekere ontspanning hebben en dan moeten ze ook nog “leuk” kijken. Dus geen half dicht ook, geen tong tot aan de knieën , geen lip die opgerold zit, etc. Bovendien is het meestal een vreemde omgeving voor een hond. Zara en Keet zijn gewend met een hondenshoot en gaan soms verveeld kijken, zo van , o daar heb je haar weer. Ik moet dan ook van alles uit de kast halen om ze attent te laten kijken.

Maar als het dan zo ver is: klik en heb je een resultaat wat je heel groot aan de muur moet gaan hangen 😉

Neem gerust vrijblijvend contact met me op als je meer wilt weten over een hondenshoot. Ik zit in Noordholland tussen Alkmaar en schagen in.

Hondenshoot studio Alkmaar

Marielle Vlaar Fotografie ©