Hondenfotografie met zwarte achtergrond

Hondenfotografie met zwarte achtergrond

Labrador pup in professionele studio in Noordholland gefotografeerd bij Marielle Vlaar Fotografie.

Mijn specialiteit is het fotograferen van honden in mijn studio met een zwarte achtergrond. Ik heb zelf 2 zwarte labradors. Mensen denken vaak dat het niet mogelijk is om een zwarte hond met donkere achtergrond te fotograferen. Ik doe niets liever. Door gebruik te maken van de juiste belichting zorg je er voor dat de donkere hond er toch uitspringt. Hierdoor krijg je een mooie, dramatische en of klassieke uitstraling.
Het beeld gaat echt om de hond, er is geen afleiding inde achtergrond , waardoor je als het ware naar de ogen van de hond getrokken wordt.
Hondenfotografie met een donkere achtergrond kan uiteraard ook met andere kleur honden, ook dan krijg je een mooi rustig beeld, waarbij je ieder haartje van de hond zal terug zien.

Zoals gezegd heb ik zelf met zwarte labradors en uiteraard vind ik dit 1 van de mooiste hondenrassen. Als ik kijk naar alle honden die bij mij zijn geweest voor een fotoshoot in de studio, dan springt de labrador er echt uit. Ik weet niet hoeveel ik er al heb gefotografeerd, maar dit zal ver over de 100 gaan. Ik zou het eigenlijk eens moeten gaan tellen, maar heb daar nog geen tijd voor gevonden.
De labrador pups zijn natuurlijk de kers op de taart. Zoals Willow, hier op de foto. Nog maar 9 weken oud en hij vond het natuurlijk best een beetje spannend. Maar na een tijdje ging hij steeds meer op ontdekkingsreis en poseerde hij geweldig. Hierdoor hebben we diverse foto’s kunnen maken met de mooie donkere achtergrond.
Het was weer een feestje

Marielle Vlaar Fotografie ©